Genç Yeşilay Kulübümüz Birincilik Ödülü Aldı

Yeşilay Cemiyeti’nin Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı (TBM) farkındalık çalışmalarında Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı iş birliği ile çalışan Genç Yeşilay Kulübümüz en çok öğrenciye ulaşarak birinci oldu.

Topkapı Yerleşkesi’nde gerçekleşen ödül töreninde konuşan Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, “Son yıllarda Yeşilay’ın uyguladığı 2 önemli projeden biri Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı diğeri de Genç Yeşilay Projesi. Program kapsamında ülkenin her yerinde 7’den 77’ye farkındalık eğitimleri veriliyor. Programın üniversiteler ayağında uygulayıcı eğitim kamplarımızda eğitim alan FSM Vakıf Üniversitesi öğrencileri hep bir adım öndeydi. Diğer üniversitelere hep sizleri örnek gösterdim. Keşke onlar da aynı başarıyı yakalasaydı. Bu işe gönülden sahip çıkan, Genç Yeşilay ruhunu en iyi kavrayan öğrencilerinizi tebrik ediyorum.” dedi.

“Bin Kişiye Ulaşmamız Gurur Verici”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman yaptığı konuşmada, “Yeşilay Kulübü öğrencilerimiz bağımlılıkla mücadele eğitimi aldıktan sonra en kısa sürede bu bilgileri bin akranına aktararak ödül almaya hak kazandılar. Yeni bir üniversite olmamıza rağmen en çok kişiye ulaşmamız çok gurur verici ve sevindirici. Ancak sayıca bizden çok daha fazla öğrenciye sahip üniversiteler adına üzücü bir durum. Bağımlılıklarla boğuşan üniversiteler var. Onların kötü alışkanlıklarla mücadeleye daha çok sahip çıkmasını dilerdim. Son yıllarda uluslararası alanda yaptıkları bağımlılıkla mücadele çalışmaları nedeniyle hem Yeşilay Cemiyeti’ni hem de özverili çalışmaları sebebiyle öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu. Genç Yeşilay Kulübü öğrencilerinden Merve Karaburun ise Yeşilay'da aldıkları sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele eğitimlerini üniversitedeki akranlarına aktararak bağımlılığı bir nebze de olsa önlemeyi amaçladıklarını ve ödül aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

FSMVÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2017